V meste opravujú splaškovú kanalizáciu i vodovod

14.11.2011 Kežmarok

Spišská Belá 13. novembra (TASR) – V meste Spišská Belá sa v súčasnosti na dvoch miestach realizuje výstavba splaškovej kanalizácie. Z Mestského úradu informovali, že jedna časť kanalizácie sa buduje od čistiarne odpadových vôd okolo Belianskych kúpeľov až po futbalový štadión. Druhá časť je medzi Spišskou Belou a Strážkami.
Okrem toho sa realizuje aj výtlačné potrubie zo Strážok do belianskej čističky odpadových vôd. Mesto na projekt získalo finančné prostriedky vo výške takmer päť miliónov eur z Európskej únie v rámci Environmentálnej infraštruktúry. Zvyšných 5 % uhradí samospráva z vlastných finančných prostriedkov. Predmetná výstavba bude pokračovať počas celého budúceho roku.
V rámci rovnakého projektu sa v Spišskej Belej obnovuje aj vodovod. Z MsÚ informovali, že sa výstavba momentálne realizuje od bývalej tabakovej továrne po vodojem okolo rybníka a novej cyklotrasy. Projekt ráta s výstavbou vodovodu v dĺžke 5,2 kilometra a s jeho rozšírením z pôvodných dva krát 150 metrov kubických na dva krát 600 metrov kubických. Tým sa štvornásobne zvýši akumulácia vody v niektorých častiach mesta.
Výstavba vodovodu a vodojemu bude prebiehať počas celého budúceho roka. Celkové náklady na stavebné práce sú zazmluvnené na sumu prevyšujúcu 2,4 milióna eur. Aj tu sa mestu podarilo získať finančné príspevky z Európskej únie, 5 % bude financovať z vlastného rozpočtu.
 

Vyberte región